Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi izazov

Mažić dobio posao u Rusiji

mazic screenshot
Mažić (u sredini): Dobio posao u Rusiji

Podsjećamo, ruski fudbal je pod sankcijama FIFA-e i UEFA-e od početk ruske agresije na Ukrajinu u februaru prošle godine

Jedan od najpoznatijih fudbalskih sudija s ovih prostora ima novi posao. Radi se o Miloradu Mažiću, koji je završio aktivnu sudijsku karijeru.

Pedesetogodišnji Srbijanac bio je jedan od najboljih sudaca svijeta, a sada karijeru nastavlja na administrativnoj poziciji. Radit će u Nogometnom savezu Rusije kao direktor u tamošnjoj sudijskoj komisiji.

Mažić je tokom svoje karijere sudio najbitnije nogometne utakmice. Bio je na jednom evropskom i dva svjetska prvenstva, a sudio je i finalu Lige prvaka 2018. godine između Real Madrida i Liverpoola. Na FIFA-inoj listi profesionalnih sudaca bio je od 2009. godine.

U Srbiji drži rekord po tome što je sudio 13 najvećih derbija između beogradskih rivala Crvene zvezde i Partizana. Nakon završetka sudijske karijere Mažić je obnašao dužnost predsjednika sudijske komisije na Kipru, a sada će isti posao obavljati u Rusiji. Podsjećamo, ruski fudbal je pod sankcijama FIFA-e i UEFA-e od početk ruske agresije na Ukrajinu u februaru prošle godine.