Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mazzari: Conte mi nije prijatelj, ali ću se rukovati s njim

mazzari conte

Drugo kolo Premier lige Engleske donosi duel dva italijanska trenera.

S jedna strane, na klupi Watforda biže Walter Mazzari, a s druge će Chelsea predvoditi Antonio Conte, nekada ljuti rivali iz Italije iz vremena kada su vodili Napoli, odnosno Juventus.

Tada su se između njih pojavila “iskre“, koje izgleda ni danas nisu potpuno ugašene, jer Mazzari otvoreno kaže da mu Conte nije prijatelj, ali ipak ističe da će mu pružiti ruku kada se sretnu u subotu poslijepodne stadionu “Vicarage Road“, javlja Anadolu Agency (AA).

“Prijateljstvo je veoma važan pojam. Poštujem Contea kao osobu i trenera. Zaista ga mnogo poštujem, ali prijateljstvo je nešto više od toga, to je potpuno druga stvar. Naravno, da ćemo se rukovati. Čak smo se rukovali i na sastanku menadžera na početku sezone. Među nama nema problema, ali opet kažem za mene je prijateljstvo velika stvar. Imam samo nekoliko prijatelja u životu“, kazao je Mazzari za britanske medije.

Watford je sezonu otvorio remijem 1:1 u gostima kod Southamptona, dok je Chelsea na “Stamford Bridgeu“ sa 2:1 savladao West Ham. Današnji ogled “stršljenova“ i “plavaca“ počinje u 16 sati po srednjoevropskom vremenu.