Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

igrač intera

Mediji u Srbiji otkrili ime “Bosanca” kojeg želi selektor Srbije?!

PXL_200323_98967402 (1)

Tokom dvogodišnjeg mandata Stojkovića, u reprezentaciju Srbije dovedeni su Lazar Samardžić, Vladan Kovačević, Srđan Babić, Stefan Mitrović i Mile Svilar, svi rođeni van granica Srbije

Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je da bi njegov tim uskoro mogao dobiti još jedno vrijedno pojačanje. Iako nije htio otkrivati ime, tamošnji mediji saznaju da je riječ o Adrianu Malešu (21) koji nastupa za švicarski Basel iako je ugovorom vezan za milanski Inter.

Maleš je rođen u Lucernu, ali njegovi roditelji su porijeklom iz BiH. Do sada je nastupao za omladinske kategorije reprezentacije Švicarske, ali bi u budućnosti mogao nastupati za Srbiju.

Maleš je zvanično nogometaš Intera, kluba s kojim ima ugovor do juna 2025. godine. Trenutno je na pozajmici u Baselu, gdje pruža odlične igre u domaćem prvenstvu i Konferencijskoj ligi. Igra ofanzivno, visok je 189 centimetara, a vrijednost prema portalu Transfermarkt mu je 3.300.000 eura.

Tokom dvogodišnjeg mandata Stojkovića, u reprezentaciju Srbije dovedeni su Lazar Samardžić, Vladan Kovačević, Srđan Babić, Stefan Mitrović i Mile Svilar, svi rođeni van granica Srbije.

Maleš bi dres Srbije trebao obući već u junu, kada je na programu drugi “prozor” kvalifikacija za EP.

Podsjećamo, Stojković je prilikom okupljanja reprezentacije Srbije za predstojeće utakmice Kvalifikacija za EP najavio novo ime koje je našao “preko”.