Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Medunjanin proslavio jubilej u reprezentaciji

140625012.1_xl

Dugogodišnji bh. reprezentativac Haris Medunjanin u petak je proslavio mali jubilej. On je naime u Razgradu na utakmici protiv Bugarske upisao svoj 60. nastup u dresu Zmajeva. A sve je krenulo u novembru 2009. kada je bh. selekcija po pvi put igrala utakmice baraža za veliko takmičenje. Bilo je to doigravanje za Mundijal u Južnoj Africi, a Haris je nakon što je lisabonski meč s Portugalom odgledao s klupe, na revanšu u Zenici iznenada dobio priliku i započeo utakmicu.

Ipak, na svojoj prvoj utakmici od prevelike želje, a možda i male treme nije ispunio očekivanja pa je već na pauzi zamijenjen.

Medunjanin je jedini reprezentativac koji je kao kapiten imao priliku podići pehar. Bilo je to prije skoro dvije godine na Kirin kupu u Japanu, koji je bh. tim osvojio iznenađujuće pobijedivši u finalu tim domaćina Japana. Zanimljivo je da je Medunjanin za Zmajeve debitovao nakon što je nastupao za omladinske selekcije Holandije.

Debitovao je kao fudbalera Valladolida, a kasnije je igrao i za Maccabi, Deportivo La Corunu i za Philladelphiju Union. Prethodno je bio član AZ Alkmaara i Sparte.