Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mehmedagić: Drugo poluvrijeme sa Zrinjskim putokaz za Čelik

fena_haris_mehmedagic_sloboda

Nogometaši Slobode s dosta optimizma očekuju duel sa zeničkim Čelikom, iako će na Bilinom polju nastupiti bez trojice važnih igrača.

Tuzlaci u ovom prvenstvu još nisu ostvarili pobjedu u gostima, a niz od šest utakmica bez poraza daje im nadu u povoljan rezultat u Zenici.

– Sigurno da neće biti lako sa Čelikom, bez obzira na njihov bodovni saldo. Ne smijemo ih potcijeniti, jer i nama nedostaju Nemanja Stjepanović, Mladen Veselinović i Aleksandar Subić. Ali, vjerujem da će igrači koji dobiju priliku da igraju, dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat – kaže za Fenu stoper Slobode Haris Mehmedagić.

Trener Vlado Jagodić po običaju ne saopćava sastav ekipe do posljednjeg trenutka, kao ni taktiku koju je spremio za protivnika.

Mehmedagić smatra da je utakmica sa Zrinjskim nagovijestila kako bi trebalo igrati sa Čelikom.

– Naša igra u drugom poluvremenu protiv Zrinjskog, kada smo od 0:3 došli do 3:3, mora biti neki pravac koji trebamo slijediti. Znači, da budemo agresivni i da napadnemo protivnika već na njihovoj polovini terena. Nadam se da će iz toga doći naše prilike za realizaciju kako bismo napokon donijeli tri boda sa strane – smatra Mehmedagić.

Utakmica Čelik – Sloboda igra se u subotu od 13 sati.