Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mehmedagić: Morat će se namučiti da bi nas prestigli

haris mehmedagic111

Jedan od najboljih nogometaša tuzlanske Slobode u prvom dijelu takmičenja u Premijer ligi BiH, Haris Mehmedagić, kaže da njegov tim ima velike izglede da na kraju šampionata osvoji titulu prvaka BiH.

Stoper tuzlanskog premijerligaša, koji se trenutno odmara u Zagrebu s porodicom, u izjavi za Fenu ističe da njegova ekipa samo treba nastaviti kontinuitet dobrih igara iz jesenjeg dijela šampionata.

– Pokazali smo konstantno dobru igru, bez velikih oscilacija, i ako nam dođu najavljena pojačanja, nema razloga da ne budemo optimisti. U susretima s našim najboljim ekipama pokazali smo kvalitet, zrelost i snagu. Samo u dvije utamice nismo bili na očekivanom nivou, protiv Čelika i Sarajeva, i to su naša jedina dva poraza u 18 utakmica – kaže Mehmedagić.

Prozivka nogometaša Slobode zakazana je za 16. januar. Nakon toga, prvi dio priprema obavit će u etno selu Stanišić kod Bijeljine (od 25. januara do 1. februara). U Tuzli će 4. februara odigrati prvu pripremnu utakmicu s prvoligašom Zvijezdom iz Gradačca.

Glavni dio priprema Sloboda će imati u Antalyji od 6. do 20. februara, kada će izabranici Husrefa Musemića odigrati četiri utakmice s timovima iz Njemačke, Danske, Kine i Bjelorusije.

– Dobre pripreme garant su da ćemo u proljetni dio prvenstva ući spremni za očuvanje liderske pozicije. Najveći suparnici bit će nam Zrinjski, Radnik, Široki Brijeg i Sarajevo. Ali, da bi nas prestigli na tabeli morat će se dobro namučiti. Naravno, kao i do sada, ići ćemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da ćemo na kraju uspjeti u namjeri da se domognemo Evrope – zaključio je Haris Mehmedagić, pouzdani stoper tuzlanske Slobode.