Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lausanne

Meho Kodro ima novi klub

CHALLENGE LEAGUE, MEISTERSCHAFT, NLB, SAISON 2016/17, NEUENBURG XAMAX, NEUCHATEL XAMAX, SERVETTE FC,
L'entraineur du Servette Meho Kodro, lors de la rencontre de football du Championnat Suisse de Challenge League entre le Servette FC et le Neuchatel Xamax FCS ce samedi 8 avril 2017 au stade de Geneve. (KEYSTONE/Jean-Christophe Bott)

Iz švicarskog drugoligaša nisu krili radost zbog postizanja dogovora sa našim legendarnim napadačem

Meho Kodro je pronašao novi angažman, a švicarski klub Stade-Laussane večeras je potvrdio kako je postigao dogovor sa bosanskohercegovačkim stručnjakom.

Iz švicarskog drugoligaša nisu krili radost zbog postizanja dogovora sa našim legendarnim napadačem, a ugovor je potpisan na dvije godine.

Bivši trener Sarajeva već ima iskustvo rada u Challenge ligi, pošto je ranije vodio Servette, koji je sada superligaš. Iz Stade-Laussane posebno ističu kako je poznat po dobrom radu s mladim igračima.

“S Mehom Kodrom imat ćemo trenera u skladu s ambicijama kluba. Drago nam je što možemo raditi s njim i već planiramo narednu sezonu. Klub ga pozdravlja i želimo mu uspješnu predstojeću sezonu”, saopštili su iz Lozane.

U klubu nastupa i jedan bh. fudbaler. Riječ je o bivšem mladom reprezentativcu BiH Marku Maletiću, s kojim će Kodro sada sarađivati.