Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Meksički bokser prijeti Messiju: Je li Argentinac gazio dres Meksika?

New Project (17)

Taj potez razljutio je Meksikance, a najglasniji je bio bokser Canelo Alvarez

Argentina je nakon šokantnog poraza u prvom kolu od Saudijske Arabije uspjela u subotu pobijediti Meksiko s 2:0 i približiti se ipak prolasku u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Nakon utakmice igrači Argentine proslavili su pobjedu pjesmom u svlačionici.

Objavljeno je nekoliko videa iz svlačionice, a na jednom se vidi kako Lionel Messi, strijelac vodećeg gola, navodno gazi dres Meksika.

Barem je taj detalj na snimci iz svlačionice tako predstavljen na društvenim mrežama.

Taj potez razljutio je Meksikance, a najglasniji je bio bokser Canelo Alvarez.

“Vidio sam da je Messi čistio pod s našim dresom i zastavom. Treba moliti boga da ga ne pronađem. Baš kao što ja poštujem Argentinu, on treba poštovati Meksiko. Ne govorim općenito o svim Argentincima, već samo o ovom sranju koje je Messi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli”, poručio je Canelo.

Meksikanac je po mnogima najbolji bokser svijeta izvan teške kategorije i četverostruki prvak supersrednje kategorije. U karijeri ima 58 pobjeda, dva poraza i dvije neodlučene borbe.

No, ako se snimka pogleda malo bolje, tačno je da je dres Meksika na podu ispred Messija, no na snimci se vidi da Messi nogom pomjera dres kako bi skinuo kopačku. Dio onih koji su imali priliku vidjeti snimku smatraju da je Messi nogom maknuo dres Meksika upravo kako ga ne bi gazio do skida kopačku. Prosudite sami…