Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MLS

Meksikanac poslao poruku Ibrahimoviću: Bolji sam od tebe

zlatan

Teško je očekivati da se Ibra neće opet javiti nakon ovoga što je rekao Meksikanac

Zlatan Ibrahimović napravio je pravi show u gradskom derbiju Los Angelesa, kako na terenu, tako i izvan njega. Njegov LA Galaxy slavio je sa 3:2 protiv LAFC-a, a Ibra je zabio hat-trick za veliku pobjedu.

Nakon majstorija na terenu, 37-godišnjeg napadača naljutilo je to što su ga novinari uporedili s dvostrukim strijelcem Carlosom Velom.

“Daleko najbolji jer on je u najboljim godinama karijere. Koliko ima godina? – pitao je Ibra novinara i dobio odgovor: 29.

“29, a igra u MLS-u u najboljim godinama. Gdje sam bio ja kada sam imao 29 godina? Da, u Europi i to je ogromna razlika”, rekao je Ibra u svom stilu.

“Ne mogu se prestati smijati koliko sam dobar. Napravili ste kobnu grešku i uporedili me s Velom. To vam je bila najveća greška”, poručio je Ibrahimović nakon hat-tricka.

Međutim, nije se dugo čekalo na odgovor bivšeg igrača Arsenala, Celte, WBA, Real Sociedada, koji je ove sezone zabio 19 golova i upisao 12 asistencija.

“Usporedbe bi pokazale nedostatak poštovanja prema njemu. No, ako pogledamo statistiku i zaboravimo starost i bilo što drugo, sada sam bolji od njega. To je stvarnost”, poručio je Vela, a teško je očekivati da se Ibra neće opet javiti nakon ovoga što je rekao Meksikanac.

Ibrahimović je do sada u karijeri odigrao ukupno 890 utakmica, zabio 521 gol i osvojio 31 trofej.

Za Los Angeles Galaxy je u 44 susreta postigao 38 pogodaka. S druge strane, Vela je nastupio u 439 utakmica, zabio 135 golova u karijeri do sada te osvojio tri trofeja. Za Los Angeles FC je odigrao 54 susreta, a postigao je također 38 golova i uz 10 mečeva više od Ibre u MLS-u.