Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memišević želi među Zmajeve, narednog ljeta transfer

memisevic-blessure

Samir Memišević već dvije godine nosi dres holandskog Groningena u kojem pruža dobre partije. Nekadašnji član Radnika uvršten je prošle sedmice u tim kola holandskog prvenstva, iako njegovom klubu baš i ne ide tako dobro, piše Mondo. Dobrim igrama privukao je pažnju brojnih klubova, a tokom zimskog prelaznog roka govora je bilo i o ponudi AZ Alkmara. Memišević je ipak ostao u Groningenu, ali priznaje, da bi već sljedećeg ljeta mogao obući drugi dres.

– Već nakon pola godine u Groningenu bilo je ponuda, ali je tada mišljenje i kluba i menadžera bilo da je rano za transfer. Ukoliko budem zdrav i ako nastavim ovako da igram, vjerujem da će ovog ljeta biti pravo vrijeme za promjenu sredine. Ipak politika Groningena je takva da dovodi mlade igrače, a onda ih prodaje u veće klubove. Sretan sam i zadovoljan u Groningenu, ali svakako želim više i bolje, rekao je Memišević.

Stoper Groningena nije bio na spisku selektora BiH Roberta Prosinečkog za američku turneju tokom januara, ali to ne znači da ne želi da bude među Zmajevima.

– BiH je moja država i uvijek ću biti njen vojnik. Da li sam ja tu potreban ili ne odlučuje selektor i poštovat ću njegovu odluku. Nažalost nisam mogao da se stavim na raspolaganje za mečeve u SAD, jer je u Holandiji već bilo počelo prvenstvo prije turneje, a pošto se nije radilo o zvaničnom FIFA terminu za odigravanje prijateljskih utakmica, klub nije bio dužan da me pusti. Drago mi je zbog igrača iz Premijer lige BiH, koji su dobili priliku da pokažu šta znaju. Znam koliko im je to važno jer sam i ja bio u njihovoj situaciji, a posebno mi je drago zbog prijatelja koji su debitovali za reprezentaciju, istakao je Memišević.