Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Sam Allardayce napustio Crystal Palace i odlazi u penziju

104031224-allardyce-sport-large_trans++rWYeUU_H0zBKyvljOo6zlr1sOJ801p-4uzH5zpdMH78

Sam Allardayce potpuno neočekivano napustio je menadžersku poziciju Crystal Palacea, koje je spasio od ispadanja iz Premier lige, i objavio da odlazi u penziju, javlja Anadolu Agency (AA).

Svoju odluku da želi napustiti klub i otići u penziju Allardayce je saopštio Steveu Parishu, vlasniku Crystal Palace u utorak uvečer. Iako je imao ugovor na dvije i po godine, 62- godišnji “Big Sam“ odlučio je da u pravi trenutak da ode u menadžersku penziju.

“Na neki način ovo je bila vrlo teška odluka, ali s druge strane i dosta jednostavna. Uvijek ću biti zahvalan Parishu i Crystal Palaceu što su mi dali priliku da odem uzdignute glave, nakon što sam pomogao da klub ostane u Premier ligi. I više od toga, oni su mi dali šansu da vratim moju reputaciju nakon onoga što se dogodilo sa reprezentacijom Engleske“, poručio je Allardayce u saopštenju koje je objavio njegov agent, te dodao:

“Mislim da klub ide u pravom smjeru sa izuzetnom podrškom Upravnog odbora, velikim izborom igrača i jednima od najstrastvenijih navijača koje sam ikada vidio. Bila je privilegija raditi za njih u proteklih pet mjeseci. Ali, dođe vrijeme kada morate odlučiti u kojem pravcu želite da ide vaš život, a to je za mene bilo veoma jednostavno. Želim biti u mogućnosti da uživam u životu dok sam relativno mlad i kada sam još relativno zdrav, uprkos tome što počinjem da osjećam kako imam 62 godine. Dok imam energije, želim putovati i provoditi više vremena sa mojom porodicom i unucima. Dugujem to mojoj ženi i porodici.“

Allardayce je preuzeo Crytsal Palace u trenutku kada je klub bio na 17. mjestu sa samo bodom iznad zone ispadanja. U osam utakmica upisao je šest pobjeda i doveo klub na 14. mjesto. Tako je zadržao svoju reputaciju menadžera koji nikada nije ispao iz Premier lige.

Menadžersku karijeru počeo je u Limericku, a zatim je vodio Preston, Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland i reprezentaciju Engleske.