Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menalo nakon mjesec napušta Dinamo

luka-menalo-dinamo-lokomotiva

Kao što je Nenad Bjelica dao naslutiti na konferenciji za medije, Dinamo će u narednim danima napustiti nekoliko igrača. Osim Armina Hodžića koji je potpisao za Vidi Mol, pri kraju je realizacija transfera Ivana Fiolića u Genk. Belgijanci već duže vrijeme pokušavaju dovesti krilnog igrača u svoj klub, čini se da će im sada konačno uspjeti.

Kako prenose SN, u Maksimirsku je stigla i ponuda danskog Brondbyja za stopera Amira Rahmanija. Još uvijek se ne zna visina ponude, ali u Dinamu se premišljaju oko ove prodaje jer će klub igrati na tri kolosijeka i trebat će imati širok kadar. Ko zna, možda je mudrije zadržati petog stopera u rotaciji, ali ako ponuda bude zadovoljavajuća, Dinamo će vjerovatno prodati reprezentativca Kosova.

Još su tri imena aktualna za odlazak. Jan Lecjaks i Luka Menalo trebali bi pojačati Lokomotivu. U oba slučaja radi e o posudbi, a Lecjaksu će ovo svakako biti bolje nego da igra u drugoj momčadi Dinama, koja se takmiči u 2. HNL. Menalo pak, ima preveliku konkurenciju na krilnim pozicijama i ovo nam se čini kao mudar potez jer je igrač pokazao silan potencijal te ga bi bilo šteta izgubiti u rotaciji Modrih. Posljednji igrač koji će gotovo sigurno napustiti Dinamo je Tongo Doumbia. Njegov status kod Nenada Bjelice je jako loš, a pored Ademija i Šunjića, te uz skori povratak More, Doumbia može računati na mrvice.