Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona

Messi će biti kažnjen jer je pozvao saigrače na roštilj?

Barcelona je stala u odbranu svojih igrača

Vodstvo španske nogometne lige (LFP) objavilo je istragu i moguće kazne za Lionela Messija i ostale igrače Barcelone nakon druženja koje je kapiten organizovao ovih dana, piše španjolski ABC.

Messi je sve saigrače i njihove supruge pozvao na roštilj u svoj dom kako bi podigao moral momčadi za finiš sezone.

Druženje je organizirao u svojem dvorištu, ali je time prekršio epidemiološke mjere koje su na snazi u Španiji do 8. maja. Prema njima je zabranjeno okupljanje više od šest osoba koje nisu iz različitih kućanstava ili nisu usko povezane. Time su bili potencijalni rizik za “15 do 150 osoba” što je kažnjivo po španskom zakonu.

Barcini igrači tako su na isti način prekršili pravila kao što su to učinili i igrači Atletica neki dan, ali ta situacija je ipak drukčija.

“Igrači Atletica obavijestili su i ligu i klub točno o broju učesnika, gdje će biti i što će raditi i poštivali su sve propise. Za ovu zabavu saznali smo od medija i to nije dobro”, rekao je izvor iz LFP-a za ABC i dodao kako Messija i goste očekuju sankcije.

Barcelona je stala u odbranu svojih igrača.

“Naši igrači provode jako puno vremena zajedno svaki dan i to često na puno manjoj distanci. Tako čine svojevrsno kućanstvo, a ista je stvar i s njihovim suprugama koje su s njima svaki dan. Poštivala su se epidemiološka pravila, stolovi su bili razdvojeni i sve je bilo u redu”, navodno su iz kluba odgovorili LFP-u.