Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

katar 2022

Messi: Danas počinje drugo Svjetsko prvenstvo za Argentinu

messi

Fudbaleri Argentine pobijedili su Meksiko sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C. Argentina je porazom od Saudijske Arabije 1:2 počela Mundijal i morala je da pobijedi kako bi ostala u igri za plasman u osminu finala

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Messi rekao je da za njegovu ekipu poslije pobjede protiv Meksika u drugom kolu Grupe C, “počinje drugo Svjetsko prvenstvo”.

“Danas počinje drugo Svjetsko prvenstvo za Argentinu. Ljudima govorim istu stvar, da nastave da vjeruju”, rekao je Messi.

Fudbaleri Argentine pobijedili su Meksiko sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C. Argentina je porazom od Saudijske Arabije 1:2 počela Mundijal i morala je da pobijedi kako bi ostala u igri za plasman u osminu finala.

Golove na stadionu Lusail postigli su Messi u 64. i Enzo Fernandes u 87. minutu.

“U prvom poluvremenu nismo igrali kako je trebalo, a u drugom, kada smo se smirili, počeli smo da igramo bolje i do pogotka vratili smo se na ono što jesmo”, naveo je Messi.

Poslije dva kola na tabeli Grupe C Poljska je prva sa četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri, a Meksiko ima jedan bod.

U posljednjem kolu 30. novembra, Argentina će igrati protiv Poljske, a Meksiko protiv Saudijske Arabije.