Počast Maradoni

Messi iznenadio i trenera Barcelone: Tako to rade velikani

messi (1)

Pokazao je da je velik u svakom smislu, rekao je Barcelonin trener

Lionel Messi je gol u pobjedi Barcelone protiv Osasune (4:0) posvetio svom sunarodnjaku Diegu Maradoni koji je preminuo u 61. godini.

Messi je majstorski postigao pogodak, a zatim skinuo dres Barcelone i ostao u dresu s brojem 10 Newell's Old Boysa. To je Messijev matični klub iz njegovog rodnog Rosarija, u kojem je počeo trenirati sa 6 godina i u kojem je ostao do 13. godine i odlaska u Barcelonu, ali i klub u kojem je Maradona odigrao jednu sezonu pred kraj karijere.

“Tako to rade velikani. Prvo, način na koji je igrao i kakav je gol postigao, a drugo zbog odavanja počasti Maradoni. Pokazao je da je velik u svakom smislu”, rekao je Barcelonin trener Ronald Koeman i otkrio kako on nije znao šta će Messi napraviti.

Argentinac je zbog te proslave dobio žuti karton, a sudija Mateu Lahoz ovako je u zapisniku utakmice opisao navedeni događaj:

“U 73. minuti susreta igrač s brojem 10 Messi Cuccittini, Lionel Andres dobio je žuti karton zbog sljedećeg razloga: skidanja dresa nakon što je zabio gol kako bi pokazao novu majicu ekipe Newell's Old Boys s brojem 10 na leđima. Takav dres Newell's Old Boysi nosili su u sezoni 1993./1994.”