Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messi je samo jednom u karijeri zatražio dres nekog igrača

messi barca real111

Proteklog vikenda Lionel Messi pokazao zašto su u pravu svi oni koji tvrde da je omaleni Argentinac najveći nogometaš svih vremena. Messi je istrpio sve grube nasrtaje Casemira, Marcela i Ramosa, dirigovao Barcinom igrom, a zabio uz to dva gola.

Prvi je bio baš onako “mesijevski”. Kao na play-stationu izvrtio je Realovu obranu, Carvajala je učinio smiješnim, a onda je mirno matirao Navasa. Dok je drugi sad već postao legendaran.

Golom za 3:2 u 92. minuti kojim je utišao 80.000 ljudi na Santiago Bernabeu stadinu, vratio je već otpisanu Barcu u igru za titulu prvaka, a navijače širom svijeta bacio u delirij.

Argentinac je svoj drugi gol i pobjedu na stadionu najvećeg rivala proslavio na za njega netipičan način. Zabio je Messi u svojoj karijeri i puno ljepših, pa rekli bismo i važnijih golova, no rijetko kojem se veselio kao onom drugom postignutom u 92. minuti El Clasica, u nedjelju.

Španski novinari bili su u čudu nakon što su vidjeli euforičnog Argentinca koji je u trenutku slavlja izgledao kao da proživljava katarzu, posebno zbog toga što Messi nikad nije bio igrač od velikih i teatralnih gestova. Čudesni Argentinac u El Clasicu je zabio 500. gol u karijeru, no nijedan nije proslavio poput svog drugog u nedjelju na Bernabeu, kad je kao u transu slavio pred navijačima Reala koji su ga naravno vrijeđali.

Messi je jednostavan tip koji nogomet shvaća kao zabavu. Od igre ne radi teatar niti je ikad bio sklon idolopoklonstvu. Ako ste pažljivo pratili Messijeve utakmice, mogli ste primijetiti da nije tip igrača koji odmah po završetku utakmice juri razmijeniti dres s nekim igračem. Istina, protivnički nogometaši jure njega kako bi dobili uspomenu od vjerovatno najvećeg ikad. Ipak, kako je sam priznao, samo je jednom u životu s namjerom došao do jednog nogometaša i zamolio ga dres.

“Nikad ne tražim od drugih igrača dres. Ako je u protivničkoj ekipi neki Argentinac, onda s njim razmijenim dres, a ako ne, onda s onim ko me pita”, kazao je Messi i priznao da je samo jednom napravio iznimku:

“Samo sam jednom to napravio. Pitao sam Zidanea”, kazao je čovjek koji je u nedjelju rastužio velikog Francuza koji danas sjedi na klupi Reala i očito svog idola.