Messi kažnjen s četiri utakmice zabrane igranja

messi

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Lionela Messija, reprezentativca Argentine s četiri utakmice zabrane igranja zbog verbalnog vrijeđanja službenih lica tokom utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Čilea, javlja Anadolu Agency (AA).

FIFA je reagovala nakon što incident prvobitno nije bio prijavio brazilski sudija. Susret između Argentine i Čilea završen je rezultatom 1:0, a upravo je Messi pogodio u 16. minuti iz penala za vrijednu pobjedu svoje selekcije.

Međutim, televizijski snimak pokazao je kako Messi nakon jedne sudijske odluke reaguje ljutio mašući rukama i uzvikujući psovke prema pomoćnom sudiji utakmice. Messi se tu nije zaustavio, pa je po okončanju susreta nastavio da vrijeđa oba pomoćnika.

Argentina poslije 13 odigranih kola južnoameričkih kvalifikacija za SP 2018. godine zauzima treće mjesto sa 22 boda, sedam manje od lidera Brazila, a svega dva više od šestoplasiranog Čilea. Do kraja je ostalo pet kola, a Argentina ima izuzetno težak posao, jer na SP direktno idu četiri prvoplasirane reprezentacije, dok će peta u baraž.