kapiten barcelone

Messi: Ludost je kazati da su igrači smijenili trenera

messi slavia (1)

Abidal je izjavio da je morao smijeniti trenera Ernesta Valverdea jer su ga pojedini igrači sabotirali, a Messi mu je na to odgovorio da kaže imena igrača ili umjesto toga šuti i preuzme odgovornost

Napadač Barcelone Lionel Messi je prvi put govorio za medije nakon javne svađe sa sportskim direktorom kluba Ericom Abidalom, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ne znam šta se dogodilo tom čovjeku, ali morao sam mu odgovoriti jer sam se baš osjetio napadnutim. Ne samo ja, već i cijela ekipa. Mnogo se priča o tome kako ja ovdje dovodim igrače, mijenjam trenere, da sam moćan. Naravno da mi to predstavlja problem kada to misli i sportski direktor. Ludost je ipak kazati da su igrači smijenili trenera. Abidal je direktor i on mora preuzeti odgovornost, on donosi odluke. Nisam mogao dopustiti da me neko tako napada”, kazao je Messi za “Mundo Deportivo”.

Podsjetimo, Abidal je izjavio da je morao smijeniti trenera Ernesta Valverdea jer su ga pojedini igrači sabotirali, a Messi mu je na to odgovorio da kaže imena igrača ili umjesto toga šuti i preuzme odgovornost.

“Abidal je svojim riječima uvrijedio i mene kao osobu, ali i kao kapitena tima. Na ličnom nivou me povrijedilo to što se vjeruje da ja donosim odluke i naređujem, a to nije istina”, rekao je Messi.

Istakao je kako je žalosno da neki ljudi smatraju da on sam sebi bira saigrače.

“Ne znam zašto se to uopšte priča. Događalo mi se nešto slično i u Argentini, tamo su me optuživali da sam birao selektore, da igraju moji prijatelji. Valjda je sve to zbog činjenica da sam dugo na jednom mjestu. Mnogo puta imam jedno mišljenje, ali klub na kraju uradi nešto potpuno drugo”, kazao je 32-godišnji Argentinac.