Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlazi nakon 21 godinu

Messi nakon emotivne pressice poslao novu poruku Barcinim navijačima

messi3 (1)

Volio bih da se moj odlazak odvio pod drugačijim okolnostima, iako pretpostavljam da oproštaj nikad ne može biti nešto lijepo.

Lionel Messi na nedjeljnoj se konferenciji za medije oprostio od klupskih saigrača, uprave i navijača. Presica na stadionu Camp Nou bila je posebno emotivna, a ponajbolji nogometaš svih vremena nije mogao sakriti suze.

Od Messija su se struka i sada već bivši saigrači Barcelone oprostili gromoglasnim aplauzom i ovacijama, želeći mu na taj način zahvaliti za sve što je klubu pružio svih ovih godina.

Leo je nakon cijele te svečane ceremonije, ganut i još pod emocijama, napisao svojevrsnu oproštajnu poruku na društvenim mrežama.

“Volio bih da se moj odlazak odvio pod drugačijim okolnostima, iako pretpostavljam da oproštaj nikad ne može biti nešto lijepo… Volio bih da sam mogao nastaviti karijeru ovdje, napravio sam sve što je bilo u mojoj moći, međutim na kraju nije ispalo kako sam zamislio. Imam samo riječi hvale za sve koji su bili uz mene tokom svih ovih godina u klubu. Također zahvaljujem i navijačima, dali su mi svu svoju ljubav koju sam nastojao na isti način vratiti, htio sam dati sve za ovaj klub. Odlazim, ali to nije zbogom, nego doviđenja. Vidimo se, Barca!”, poručio je Messi.