Fudbal

Argentinac za Sport

Messi: Nisu me pitali da igram besplatno u Barceloni

01/11/2021

Argentinac je poručio da se jednog dana želi vratiti u Barcelonu, gdje je spreman raditi kao tehnički sekretar

Lionel Messi je u intervjuu za španski Sport govorio o odlasku iz Barcelone, kao i o osjećajima koje gaji prema tom klubu. Otkrio je da mu niko nije nudio opciju da igra besplatno te da se jednog dana želi vratiti na Nou Camp.

Messi je proteklog ljeta stigao u PSG kao slobodan igrač, nakon što mu Barcelona zbog finansijskih problema nije ponudila novi ugovor. Mnogo puta se provlačila priča da je Messi trebao pristati igrati besplatno za katalonski klub, o čemu je pričao čak i predsjednik Barcelone Joan Laporta, ali Argentinac je izjavio da mu niko nije ponudio tu opciju.

“Istina je da sam dao sve da ostanem i da me nikada nisu pitali da igram besplatno. Pitali su me da smanjim plaću za 50 posto i pristao sam bez problema. Mi smo bili u poziciji da pomognemo klubu. Niko me nije pitao da igram besplatno, tako da su riječi predsjednika neutemeljene. To me boli jer smatram da nije trebao to reći. To tjera ljude da misle ili sumnjaju, a mislim da to ne zaslužujem”, rekao je Messi.

Na pitanje je li nakon rastanka s Barcelonom ikad više pričao s Laportom, odgovorio je: “Ne”.

Argentinac je poručio da se jednog dana želi vratiti u Barcelonu, gdje je spreman raditi kao tehnički sekretar.

“Ne znam kada će se okončati moj ugovor s PSG-om, a sigurno je da ću opet živjeti u Barceloni i da će naš život biti ondje. To želi moja supruga, kao i ja. Uvijek sam govorio da sam spreman pomoći klubu, da budem koristan i da klubu bude dobro. Volio bih biti tehnički sekretar jednog dana. Ne znam hoće li to biti u Barceloni ili ne. Ako se pruži prilika, želim ponovo sudjelovati u radu kluba jer to je klub koji volim. Želio bih da Barcelona napreduje i da nastavi biti jedan od najboljih klubova svijeta”, izjavio je Messi.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.