inter miami

Messi: Ostali su samo da se usaglase detalji prije potpisa ugovora

Foto: Instagram
Lionel Messi

Ovih dana je bilo dosta govora oko njegovog eventualnog povratka u Barcelonu, ali i odlaska u saudijski Al-Hilal, ali je jedan od najboljih nogometaša svih vremena svoj nogometni put nakon PSG-a odlučio nastaviti u SAD-u

Argentinski nogometaš Lionel Messi (35) odlazi iz Evrope te je u srijedu obznanio da prelazi u redove Intera iz Miamija, nogometnog kluba koji se takmiči u američkoj MLS ligi.

Ovih dana je bilo dosta govora oko njegovog eventualnog povratka u Barcelonu, ali i odlaska u saudijski Al-Hilal, ali je jedan od najboljih nogometaša svih vremena svoj nogometni put nakon PSG-a odlučio nastaviti u SAD-u.

Kako je i sam Messi rekao, ostali su još samo neki detalji da se usaglase sa klubom sa Floride, nakon čega bi trebalo doći do potpisa ugovora.

Lionel Messi je u Evropi osvojio svaki trofej s Barcelonom, a protekle dvije godine igrao je za franscuski PSG s kojim je osvojio dva naslova prvaka Francuske te Superkup, a u 74 utakmice za Parižane postigao je 32 gola te je imao 35 asistencija.