Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messi: Poštujem Cristiana Ronalda i to je to

ronaldo messi

Poštujem Cristiana Ronalda i to je to, izjavio je za argentinski list “El Grafico” Lionel Messi, uz Ronalda najbolji fudbaler današnjice, a prema mišljenjima mnogih i svih vremena.

“Cristiano i ja smo profesionalci. Branimo svoje timove. Da, rivali smo u igri. Ništa više od toga. Nekada pobijedi moja ekipa, nekada njegova. Sve je to fudbal”, rekao je Messi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Messi je u tekućoj sezoni za Barcelonu u svim takmičenjima odigrao 33 utakmice, te postigao 30 golova i upisao 14 asistencija. Ronaldo iz 33 meča Reala ima učinak od 34 pogotka i 11 asistencija.

Barcelona je prva na tabeli španske Primera lige sa 66 bodova, dok je Real gotovo sigurno ispao iz trke za titulom, jer tim iz Madrida za liderom zaostaje čak 12 bodova 12 kola do kraja šampionata. U Ligi prvaka i Messijev i Ronaldov klub na pragu su plasmana u četvrtfinale (u prvim susretima osmine finala ostvarili gostujuće pobjede nad Arsenalom i Romom, identičnim rezultatima 2:0). Barcelona će igrati i finale Kupa kralja Španije.