Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijateljska utakmica

Messi prestigao Ronalda po broju golova iz slobodnjaka

New Project (67)

Messi je golovima Jamajki došao cifre od 90 golova za reprezentaciju, čime su ispred njega još samo Ali Daei sa 109 i Cristiano Ronaldo sa 117 golova

Argentina je u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici u New Jerseyju s 3:0 svladala Jamajku, a dva pogotka djelo su najboljeg strijelca u istoriji te reprezentacije, Lea Messija. Onaj u 89. minuti postigao je iz slobodnog udarca, što mu je bio 59 takav u karijeri.

Time je prestigao dugogodišnjeg rivala Cristiana Ronalda, koji je za klubove i reprezentaciju iz slobodnih udaraca zabio 58 puta. Portugalac je u počecima njihovog rivalstva slovio kao daleko bolji izvođač slobodnjaka, ali posljednjih godina njegova kvaliteta izvođenja prekida značajno je opala, dok je Messijeva rasla.

Brojke o ukupnom broju golova iz slobodnjaka variraju što se tiče igrača iz prošlosti, ali većina rang-lista na vrh vječne liste stavlja legendarnog Juninha Pernambucana, koji je prema nekim izvorima u karijeri zabio 77 golova iz slobodnjaka. Tik ispred Messija i Ronalda nalaze se imena poput Davida Beckhama, Diega Maradone, Ronaldinha, Pelea i Ronalda Koemana.

Messi je golovima Jamajki došao cifre od 90 golova za reprezentaciju, čime su ispred njega još samo Ali Daei sa 109 i Cristiano Ronaldo sa 117 golova. Ukupno gledajući, Messi je trenutno na cifri od 779 golova do kojih je došao u 987 nastupa. Cristiano Ronaldo zabio je 816 u 1132.

Pogledajte OVDJE najzanimljivije detalje sinoćnjeg duela…