Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messi pritišće Sampaolija: Higuan mora u Rusiju (VIDEO)

sampaoli

“S ovom igrom nećemo postati svjetski prvaci”, svjestan je Lionel Messi čija će Argentina na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati u grupi s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom.

Messiju je SP sljedećeg ljeta vjerovatno i posljednja prilika da postane svjetski prvak i ušutka one koji tvrde da nije najbolji nogometaš svih vremena jer nije osvojio to takmičenje.

Ranije je Nogometni savez Argentine ispunio njegovu želju i za selektora doveo Jorgea Sampaolija s kojim su Messi i društvo jedva izborili plasman u Rusiju, u posljednjem kolu kvalifikacija.

Sada Messi poručuje selektoru i koga mora voditi na Svjetsko prvenstvo.

“Higuain nam treba i mora na Svjetsko prvenstvo”, poruka je 30-godišnjeg Messija koji za Argentinu igra od 2005. godine.

“Gonzalo je jedan od najboljih napadača svijeta. Dokazao je to u Juventusu i to je dovoljno. S Argentinom je neka druga priča, nije isto igrati za reprezentaciju”, rekao je Messi o napadaču kojeg navijači optužuju da je promašajima protiv Njemačke i Čilea koštao Argentinu tri naslova prvaka – jednog svjetskog i dva južnoamerička.

Tim promašajima je čak “otjerao” Messija iz reprezentacije jer se Leo nakon poraza od Čilea u finalu Copa Americe bio nakratko povukao.

https://www.youtube.com/watch?v=82cvG4Mktrs

Higuain je posljednju službenu utakmicu za Argentinu odigrao prije više od pola godine, a posljednji gol zabio je u julu prošle godine. Umjesto njega u posljednjim utakmicama napad su uz Messija predvodili Angel Di Maria, Papu Gomez i Dario Benedetto, na klupi su bili još najbolji ofanzivci Serie A Paulo Dybala i Mauro Icardi, a u međuvremenu se oporavio i Sergio Aguero pa je konkurencija u napadu zastrašujuća.