Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messi se obrušio na sudiju: Kako nisi priznao gol?

messi222

Ignacio Iglesias, glavni sudija utakmice i njegov pomoćnik Jose Enrique Ramos, krivci su za nevjerovatnu grešku na štetu Barcelone protiv Valencije (1:1) u derbiju 13. kola La Lige.

Sudije su na Mestalli zaspali u 30. minuti, kada pri rezultatu 0:0 nisu vidjeli regularan i s drugog kraja terena vidljiv gol Barcelone.

Messi je tada pucao iz kaznenog prostora, lopta je išla ravno u Valencijinog golmana Neta kojemu je prošla kroz ruke, a zatim i kroz noge te udarila u tlo barem pola metra iza gol-crte, nakon čega se odbila u polje.

Igrači Barcelone počeli su slaviti gol, Messi se grlio sa Suarezom, ali sudije nisu priznavali pogodak, a onda ni zaustavili igru, pa je Valencia zamalo zabila u kontri.

Cijeli svijet vidio je da je Messi zabio uz asistenciju protivničkog golmana, ali što mu to vrijedi kada nije priznao onaj koji je morao.

Messi je na kraju poluvremena žestoko protestovao kod sudija, objašnjavajući kako su morali vidjeti i priznati gol kojeg su ignorirali.

Isto je napravio i nakon utakmice, objašnjavajući rukama koliko puno je u odnosu na gol-crtu njegova lopta ušla u gol, ali uzalud.

https://www.youtube.com/watch?v=Hbcoxo4nuUE