Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mediji bruje

Messi se vraća u argentinsku reprezentaciju

Argentina v Croatia: Group D – 2018 FIFA World Cup Russia

U međuvremenu je propustio prijateljske oglede s Gvatemalom i Kolumbijom, Irakom i Brazilom te Meksikom

Lionel Messi vraća se u argentinsku nogometnu reprezentaciju.

Premda službene potvrde još nema, argentinski mediji bruje kako je Lionel Messi odlučio povratak zakazati za početak Copa Americe u Brazilu 2019. godine (14. juna – 7. jula).

“Nikad nije doslovno otišao iz reprezentacije i ne sumnjam da će se vratiti čim mu uručimo poziv”, poručio je predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia.

Lionel Messi privremeno se – što zbog neuspjeha što zbog pritiska i kritika – povukao nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji i debakla argentinske reprezentacije. U međuvremenu je propustio prijateljske oglede s Gvatemalom i Kolumbijom, Irakom i Brazilom te Meksikom.

“Šta bih rekao Messiju? Da se više ne vraća. Neka se penzioniše. Uvijek je kriv za sve loše u argentinskom nogometu. Volio bih vidjeti da nam svima kaže da odjeb..o. Jer on nije kriv što nismo svjetski prvaci”, svojevremeno je izjavio Diego Armando Maradona, jedan od većih zagovornika Messijeva penzionisanja.

Lionel Messi s argentinskom reprezentacijom još nije osvojio nijedan značajniji trofej, premda je nastupio na četiri svjetska prvenstva i četiri Copa Americe. Debitirao je 17. augusta 2005. godine protiv Mađarske s navršenih 18 godina.

U 13 godina reprezentativne službe ubilježio je 128 nastupa. Sa 65 pogodaka najučinkovitiji je strijelac u historiji reprezentacije. Rekorder prema broju nastupa je Javier Mascherano sa 147 utakmica, tri više od Javiera Zanettija.