argentinski čarobnjak

Messi u karijeri nije pobijedio samo dva kluba protiv kojih je igrao

messi slavia (1)

Za Barcelonu je ukupno zabio 627 golova, a omiljene žrtve su mu Sevilla (38 golova), Atletico (31) i Real (26)

Lionel Messi prije godinu dana postao je nogometaš s najviše pobjeda u istoriji Barcelone. Tada je hat-trickom protiv Betisa (4:1) stigao do 477 pobjeda u karijeri. Za to su mu trebale 674 utakmice, skoro 100 utakmica manje nego dotadašnjem rekorderu Xaviju.

U karijeri jedan od najboljih nogometaša svih vremena nije pobijedio samo dva kluba. Kao 17-godišnjak treću profesionalnu utakmicu igrao je protiv trećeligaša Grameneta, a Barcelona je tog 27. oktobra šokantnim porazom od 1:0 ispala iz Kupa kralja.

Jednu od posljednjih utakmica prije pauze zbog pandemije koronavirusa Barcelona je odigrala protiv Napolija. Završilo je 1:1 u osmini finala Lige prvaka, a budući da Messi nije ranije imao priliku igrati protiv ekipe iz Napulja, to je drugi klub koji nije pobijedio u 16 godina u Barceloninom dresu.

Ujedno su to jedni od rijetkih klubova kojima Messi nije zabio. Uz Gramenet, na tom popisu su još tri španska kluba – Cadiz (igrao jednom 2005. godine i upisao asistenciju), Murcia (igrao jednom 2008. godine i imao dvije asistencije) i Xerez (igrao dvije utakmice i jednom asistirao). Svi navedeni klubovi su niželigaši pa im Messi posljednjih godina nije ni mogao postići gol osim ako ih Barcelona ne izvuče u Kupu kralja.

U karijeri Messi još nije zabio Al Saddu (igrao 2011. u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva), Udineseu (igrao 2005. godine u Ligi prvaka), Benfici (igrao dvaput u Ligi prvaka prije sedam godina i upisao dvije asistencije), Rubinu (igrao četiri puta u Ligi prvaka 2009. i 2010. godine), te Interu (igrao četiri puta u Ligi prvaka).

Za Barcelonu je ukupno zabio 627 golova, a omiljene žrtve su mu Sevilla (38 golova), Atletico (31) i Real (26). U Evropi je najviše golova postigao protiv Arsenala (9) i Milana (8).