liga prvaka

Messi upisao prvijenac u pobjedi protiv Cityja, Sheriff šokirao Real na Bernabeuu

Messi je bio prilično tih na ovoj utakmici, gotovo i nevidljiv, ali bljesnuo je u 74. minuti

Odigrani su dueli 2. kola grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D, a najviše pažnje je privlačio duel PSG-a i Cityja na Parku prinčeva.

PSG je slavio sa 2:0 na ovom meču, a obilježio ga je prvijenac Lionela Messija, koji je postigao divan gol u finišu meča, no krenimo od početka.

Poveo je PSG već u 8. minuti. Nakon dobre akcije i ubacivanja u kazneni prostor lopta se odbija do Gueyea, a veznjak PSG-a je zakucava u same rašlje gola na kojem je nemoćan bio Ederson.

U 26. minuti nevjerovatna situacija pred golom domaćih. Donnarumma je bio savladan nakon šuta Sterlinga glavom, ali lopta pogađa prečku. Onda se odbila do Silve, ali i Portugalac sa tri metra trese samo prečku…

Sedam minuta prije odlaska na odmor velika prilika za Parižane. Istrčali su sjajnu kontru, ali na kraju odličan šut Herrere zaustavlja Ederson.

Messi je bio prilično tih na ovoj utakmici, gotovo i nevidljiv, ali bljesnuo je u 74. minuti. Odigrao je fantastičnu akciju s Mbappeom, Francuz mu ostavlja loptu na ivici kaznenog prostora, a Messi lijevom nogom postiže divan pogodak za 2:0. To je bio i konačan rezultat duela PSG-a i Cityja.

Veliko iznenađenje viđeno je na Santiago Bernabeuu, gdje je Sheriff osvojio bod protiv Real Madrida! Vodio je moldavski tim golom Jakhshibaeva iz 20. minute, a poravnanje Realu u nastavku iz penala donosi Benzema. Sheriff u 73. minuti dolazi do drugog gola, ali on je naknadno poništen zbog ofsajda… Dva minuta poslije Modrić u velikoj šansi topovski šutira i pogađa u glavu golmana Atanasiadisa, kojem se nakon toga dugo ukazivala pomoć.

Do kraja meča Real nije uspio stići do pobjedonosnog pogotka, ali jeste Sheriff koji je priredio prvorazrednu senzaciju! U 90. minuti je Thill prelijepim udarcem s 20 metara matirao Courtoisa za 1:2!

Tako je Sheriff stigao do druge pobjede u dva meča grupne faze i na maksimalnih je 6 bodova! U prvom kolu je porazio Shakhtara…

Na San Siru je Milan ugostio Atletico Madrid, koji je nakon preokreta slavio sa 1:2. Do vodstva je Milan stigao preko Leaa u 20. minuti, kojem je asistirao Diaz, ali Rossoneri devet minuta poslije ostaju s igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Kessie.

Brojčanu nadmoć na terenu Jorgandžije su uspjele krunisati u samom finišu susreta. Pet minuta prije kraja Griezmann pogađa za 1:1, a u sudijskoj nadoknadi pobjedu Atleticu svojim golom donosi Suarez iz penala.

Liverpool je na krilima svog ubitačnog napadačkog trojca deklasirao Porto na Dragau, gdje je slavio sa 1:5. Leipzig je na domaćem terenu poražen od Club Bruggea 1:2, a Dortmund je s minimalnih 1:0 pobijedio Sporting.

Grupa A:

PSG – Manchester City 2:0 (Gueye 8′, Messi 74′)

RB Leipzig – Club Brugge 1:2 (Nkunku 5′ / Vanaken 24′, Rits 41′)

Grupa B:

Porto – Liverpool 1:5 (Taremi 75′ / Salah 18′, 60′, Mane 45′, Firmino 78′, 83′)

Milan – Atletico Madrid 1:2 (Leao 20′ / Griezmann 84′, Suarez 90+3’p)

Grupa C:

Ajax – Besiktas 2:0 (Berghuis 17′, Haller 43′)

Borussia Dortmund – Sporting 1:0 (Malen 37′)

Grupa D:

Shakhtar – Inter 0:0

Real Madrid – Sheriff 1:2 Benzema 64’p / Jakhshibaev 25′, Thill 90′)