Saga se nastavlja

Messijev otac sletio u Barcelonu, danas je odlučujući sastanak

otac

Messijev otac je ujedno i njegov agent

Jorge Messi, otac Lionela Messija, jučer je oko 17 sati privatnim avionom iz Rosarija poletio za Barcelonu. Cilj njegovog dolaska je današnji sastanak s predsjednikom Barcelone Josepom Mariom Bartomeuom na kojemu će dvojac raspravljati o sudbini najboljeg nogometaša svijeta.

Oko 8 sati ujutro Jorge Messi je sletio u katalonsku zračnu luku gdje ga je dočekala gomila novinara. Okupljenim predstavnicima medija tata Messi je samo kratko rekao: ”Momci, još ništa ne znam.”

Messijev otac je ujedno i njegov agent, a u Barceloni želi isposlovati Leov odlazak. Naime, Messi nema namjeru ostati u Barceloni, iako mu Bartomeu namjerava ponuditi novi, poboljšani dvogodišnji ugovor.

Iako je Barcelona započela predsezonske treninge, Messi se nije pojavio na njima, kao ni na klupskim testiranjima na koronavirus za što će biti drastično kažnjen prema klupskom pravilniku.

Jorge Messi vjeruje da će naći razumijevanje kod Bartomeua. Plan mu je objasniti predsjedniku kluba da je njegovom sinu dosta neuspjeha u Ligi prvaka i poniženja poput 2:8 protiv Bayerna. Želi u dobi od 33 godine pronaći novi izazov i klub koji će mu dati veće garancije za trofeje u Europi.

Španski mediji su s obzirom na značaj događaja ovaj sastanak nazvali ključnim u rješavanju sage i nazvali ga Danom D španjolskog, ali i europskog nogometa.

City, Juventus i PSG, klubovi koji bi doveli Messija, čekaju ishod sastanka, ali prema informacijama koje imamo najveći favorit za dovođenje najboljeg igrača na svijetu je doprvak Engleske.