Barcelona

Messijeva asistencija života: Jednim potezom zaledio sedmoricu

messi – asistencija

Ova saradnja dva proizvoda La Masije dokaz je da je nekada asistencija ljepša i važnija od gola koji nakon nje neminovno slijedi

303. put u karijeri namjestio je gol, ali asistencije poput ove čak ni on nema u svom bogatom dodavačkom portfelju.

Tri minute prije kraja utakmice Barcelona – Villarreal (2:0) u 14. kolu La Lige, Lionel Messi primio je loptu na desnoj strani protivničke polovice, bliže centru nego kaznenom prostoru i okružen dvojicom suparnika. Ne radi se dakle ni o osobito lakoj situaciji, a još manje o obećavajućoj poziciji, piše Index.hr.

Ali, pravovremenim odigravanjem u prostor za natrčalog saigrača Carlesa Alenu, Messi je iz ravnoteže i igre izbacio ne samo dva neposredna čuvara, nego i cijelu odbrambenu liniju Villarreala, čijih je pet članova čuvalo prostor između aut-crta pred kaznenim prostorom.

Alena je sjajno osjetio što će Messi napraviti i uletio u prostor, nakon čega je pokupio savršen for i krasnim lobom savladao vratara Asenja i tako postavio konačan rezultat.

Naravno, da nije bilo njegovog lijepog loba kojim je 20-godišnji veznjak postigao premijerni gol u Primeri, Messiju se ne bi ni pisala asistencija, ali ova saradnja dva proizvoda La Masije dokaz je da je nekada asistencija ljepša i važnija od gola koji nakon nje neminovno slijedi.