Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač Arsenala

Mesut Ozil izostavljen iz ekipe za Premier ligu

kolasinac – ozil

Osvajač Svjetskog prvenstva sa Njemačkom imao je pravo ove sezone do utorka uvečer, kada su klubovi Premier lige morali prijaviti tim od 25 igrača

Njemački fudbaler Mesut Ozil izostavljen je iz ekipe Arsenala za Premier ligu u sezoni 2020/21, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ozil, koji je najplaćeniji igrač u istoriji Arsenala, igrao je u svakoj utakmici Premier lige pod vodstvom Mikela Artete sve dok u martu sezona nije zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, a od tada se nije pojavljivao na terenu.

Osvajač Svjetskog prvenstva sa Njemačkom imao je pravo ove sezone do utorka uvečer, kada su klubovi Premier lige morali prijaviti tim od 25 igrača po završetku međunarodnog i domaćeg prelaznog roka.

U timu od 25 igrača nema ni centralnog defanzivca Sokratisa. Obojica će moći nastupati samo za Arsenal U23 do 2021. godine. Ugovor sa “topnicima“ 32-godišnjem Ozilu ističe sljedećeg ljeta.

Ozil je tokom karijere igrao za Schalke 04, Werder, Real Madrid i Arsenal u koji je stigao 2013. godine. Za klub sa Emiratesa odigrao je 254 takmičarske utakmice i postigao 44 gola. U dresu reprezentacije Njemačke, od koje se oprostio 2018. godine, nastupio je 92 puta uz 23 pogotka.