Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Michael Carrick produžio ugovor s Manchester Unitedom

Michael Carrick, Manchester United

Pouzdani vezni fudbaler Michael Carrick (34) produžio je ugovor s Manchester Unitedom, koji je prošle sedmice preuzeo Jose Mourinho.

Carricku, koji je u klubu sa Old Traforda punih deset godina, važeći ugovor isticao je ovog ljeta. Iako nije bilo zvanične potvrde iz kluba, u ponedjeljak je MUTV objavio vijest da je Carrick potpisao novi jednogodišnji ugovor.

“U ponedjeljak se dogodilo nešto važno što niko nije spomenuo. Carrick je potpisao novi jednogodišnji ugovor i to veoma raduje”, rekao je za britanske medije Paddy Crerand, koji je svojevremeno upisao 300 nastupa za United.

Ranije u ponedjeljak vjernost “crvenim đavolima” produžila su dva mlada igrača pred kojima je lijepa budućnost. Riječ je Marcusu Rashfordu (18) i Cameronu Bortwick-Jacksonu (19), koji su potpisali ugovore do ljeta 2020. godine.

Carrick je za Manchester United odigrao 421 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 23 gola. Za deset godina u crvenom dresu osvojio je pet naslova šampiona Engleske i isto toliko Superkupova, po jedan FA Kup i Liga kup. Popeo se i na vrh Evrope i svijeta u sezoni 2007/08.