Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Middlesbrough izbacio Manchester United iz Liga kupa

2DE41DE900000578-3294278-image-a-90_1446072363596

Fudbaleri Manchester Uniteda eliminisani su u osmini finala Capital Cupa na svom Old Traffordu. “Crvene đavole” iznenadio je drugoligaš Middlesbrough koji je slavio 3:1 nakon penal serije.

Junak pobjede tima Aitora Karanke bio je golman Tomas koji je odbranio dva šuta, a tragičari Uniteda su bili kapiteni Wayne Rooney i Michael Carrick. Neprecizan je bio još jedan iskusniji prvotimac, Ashley Young.

United je imao potpunu inicijativu tokom meča, ali gosti nisu bili bezopasni na Old Traffordu. Dok su se Depay, Fellaini, Rooney, Wilson i Marstial mučili da stvore šansu za domaćina, golman Romero i bek Blind su davali prilike rivalu.

Holanđanin je postigao bizaran autogol poslije stative, ali je linijski sudija ipak svirao ofsajd. United je u posljednjem minutu regularnog dijela meča mogao da završi duel, ali je Wilson pogodio stativu.

“Crveni đavoli” su posebno dominantni bili u finišu produžetaka, sjajne šanse imali su mladi Pereira, Martial, te Fellaini, ali je Boro odolio i izborio penale.