Mihajlović: Juve će morati proliti mnogo znoja da nas pobijedi

mihajlovic

Siniša Mihajlović, trener Torina kazao je uoči sutrašnje gradskog derbija protiv Juventusa da će veliki favorit morati da prolije mnogo znoja da bi pobijedio njegov tim, javlja Anadolu Agency (AA).

Veliki “Derbi della Mole“ igraće se sutra na “Olimpicu“ sa početkom u 15 sati, a Torino koji igra odlično ove sezone nada se da može iznenaditi najvećeg rivala.

“Juventus protiv sebe neće imati samo naših 11 igrača, nego našu cijelu istoriju, navijače i sve one koji rade s nama. Moraće proliti mnogo znoja da bi nas pobijedili. Ne znam kako će derbi završiti, ali znam da ćemo napustiti teren visoko uzdignute glave, nakon što odigramo utakmicu u Toro stilu i damo sve od sebe“, rekao je Mihajlović za italijanske medije i dodao:

“Želim da vidim prekrasan derbi, pun intenziteta, ali i fer s obzirom da je derbi, a ne rat. Derbi je suština fudbala: tu su uključeni intenzitet, emocije, ruganje, napor, ali je i dalje riječ o igri. On nas može natjerati na suze ili učiniti ljutima, ali je derbi samo igra. Juventus je najjači tim u Italiji. Imaju mnogo kvalitetnih igrača, veliki su klub, jaki su fizički i tehnički, agresivni i opasni u skok igri.“

“Derbi della Mole“ je najstariji derbi u italijanskom fudbalu, prvi je odigran daleke 1907. godine. Torino su nakon svađe unutar Juventusa odlučili osnovati ljudi koji su napustili klub i od tada traje veliko rivalstvo.

Sutrašnji derbi u kojem je domaćin Torino biće 168. prvenstveni duel po redu, a ukupno 234. U prvenstvenim susretima Juventus je upisao 72, a Torino 50 pobjeda, dok ih je 46 završilo remijem. Gol razlika je 250:207 u korist “stare dame“.

Nakon 15 odigranih kola Juventus je lider Serie “A“ sa 36 bodova, a Torino zauzima sedmu poziciju sa 25.