Fudbal

Mihajlović se oglasio nakon incidenta u Rimu: Vrijeđao me policajac

17/05/2019

Nikada nisam čuo da je neki spiker zamolio navijače da prestanu s tim, ali to neću prihvatiti od policajca, i to u službenoj uniformi. On treba da sprovodi red, a ne da vrijeđa i napada ljude, rekao Mihajlović

Siniša Mihajlović, trener Bologne, u srijedu je snimljen kako želi da se obračuna sa nepoznatom osobom, dok ga pripadnici specijalne policije pokušavaju u tome spriječiti. Sve se događalo u srijedu ispred rimskog stadiona Olimpico na kojem se igralo finale Kupa Italije. No, Mihajlović je za italijanske medije izjavio da ga nije vrijeđao navijač Lazija, kako se mislilo, nego policajac, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Uvrijedio me policajac. Sramota je kada se čuje skandiranje ‘cigan’ od navijača tokom utakmice. Nikada nisam čuo da je neki spiker zamolio navijače da prestanu s tim, ali to neću prihvatiti od policajca, i to u službenoj uniformi. On treba da sprovodi red, a ne da vrijeđa i napada ljude. Kada se to desilo u srijedu, reagovao sam“, kazao je Mihajlović za “Gazzetta dello Sport“.

Inače, finalna utakmica Kupa Italije između Lazija i Atalante završena je pobjedom rimskog kluba rezultatom 2:0.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.