Mijatović novi sportski direktor Palerma

Pedrag+Mijatovic

Palermov potop na stadionu Luigi Ferraris u nedjelju po podne i težak poraz od Genove izazvao je opštu paniku u klubu, pošto se ekipa ponovo nalazi na samoj granici zone ispadanja, sa tek četiri boda više od najbližeg pratioca – Carpija.

Svi alarmi oglasili su se u timu sa Sicilije, a prvi čovjek Palerma, kontroverzni biznismen Maurizio Zamparini odlučio je da momentalno reaguje. Dojučerašnji trener Davide Balardini zamijenjen je Guillermom Schelottom, a uprava kluba dobila je i novog potpredsjednika – Predraga Mijatovića!

Legendarni fudbaler Jugoslavije postaće praktično desna ruka Zampariniju, a imaće zaduženja koja će mu dati veliku slobodu da donosi odluke i u sportskom i u tehničkom sektoru. Tačnije, biće sportski direktor sa titulom potpredsjednika.

Time će Zamparinijeva moć donekle splasnuti, s obzirom na to da se on do sada za sve pitao kada su u u pitanju kupovina i prodaja igrača.

Mijatović je primjećen i na tribinama stadiona Luigi Ferraris kako u Zamparinijevom društvu prati utakmicu, a zvanično će novu funkciju preuzeti najvjerovatnije do petka.

Kako javlja italijanski ekspert za transfere Gianluca di Marzio, Mijatović bi svojim iskustvom koje nosi iz Reala trebalo da pomogne Palermu da se podigne iz ambisa u koji je upao, a uticajem da osigura potpise koji bi trebalo da uzdignu klub na neke nove visine.