Do 2025.

Mikel Arteta potpisao novi ugovor s Arsenalom

arteta ss

Želimo da dovedemo klub na novi nivo i da se istinski natječe s vrhunskim timovima. U cilju ostvarenja toga, moramo nastupati u Ligi prvaka – dodao je Arteta

Menadžer Arsenala Mikel Arteta potpisao je novi trogodišnji ugovor koji će ga zadržati na stadionu Emirates do 2025.

Ovaj 40-godišnjak preuzeo je dužnost na stadionu Emirates u decembru 2019. nakon otpuštanja Unaia Emeryja.

Španac je blizu vraćanja Topnika u Ligu prvaka nakon petogodišnjeg odsustva, dok je tim trenutno na četvrtoj poziciji u Premier ligi i sezona ulazi u završnu fazu.

– Uzbuđen sam, zahvalan i istinski, istinski sam sretan danas – kazao je Arteta.

– Kada sam razgovarao s Joshom (Kroenkeom, sinom vlasnika kluba Stana Kroenkea), on je gledao na situaciju u klubu na isti način kao i ja, i on je želio da klub zauzme kurs koji sam želio – kazao je.

– Želimo da dovedemo klub na novi nivo i da se istinski natječe s vrhunskim timovima. U cilju ostvarenja toga, moramo nastupati u Ligi prvaka – dodao je Arteta.

– Moramo biti u stanju da razvijamo tim, poboljšamo naše igrače, poboljšamo sve strukture, stvorimo čak i veću povezanost s našim navijačima, poboljšamo atmosferu na Emiratima, biti u stanju da regrutujemo vrhunske, talentirane i najbolje ljude za ovaj klub kako bi pokrenuli ovaj projekat na taj nivo – izjavio je Arteta, prenosi AFP.