Frustracija za Gattusa

Milan od olimpijade u Sarajevu nije imao ovako loš niz rezultata

gattuso

Još jedna blijeda partija Milana, i to protiv najslabije odbrane lige

Milan je ovako lošu seriju utakmica posljednji put imao prije 34 godine, a potvrdili su to danas protiv pretposljednje ekipe na tabeli, slabašnog Frosinonea.

Četvrtom utakmicom bez postignutog gola u nizu izjednačen je negativni rekord koji je milanski gigant posljednji put imao 1984. godine.

Još jedna blijeda partija, i to protiv najslabije odbrane lige, još dublje u probleme je gurnula trenera Rossonera Gennara Gattusa, čiji otkaz je sve izvjesniji.

Kako pišu otočki mediji, njega bi na klupi italijanskog kluba mogao zamijeniti legendarni Arsene Wenger, bivši trener londonskog Arsenala u kojem je ostavio neizbrisiv trag.

Jednu od najboljih prilika za Milan propustio je Samu Castillejo kad je pogodio stativu, a mrežu je sačuvala ekipa koja prosječno prima dva gola po utakmici, a dosad je golman Frosinonea u 18 kola vadio loptu iz mreže 36 puta.

Za to vrijeme, postigli su mizernih 12 golova, a da nije VAR-a koji je poništio Cianov pogodak zbog faula nad Hakanom Calhanogluom, danas bi upisali i 13-i.

Milan je ostao na petoj poziciji sa 28 bodova, što je sasvim solidno ako se uzme u obzir kako igraju. Ne tješi ih činjenica da je iza njih grupa timova koji im dišu za vratom.

Frosinone ostaje predzadnji sa samo jednom pobjedom u posljednjih deset mečeva.