Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati svi učesnici

Milan se oprostio od Evropske lige

el333

U grupi D, Dinamo Zagreb je igrao neriješeno 0:0 protiv Anderlechta

Večeras je odigrano posljednje kolo grupne faze Europske lige u terminima od 18:55 i 21:00 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

U utakmicama igranim od 21:00 sati, AEK Larnaca je u okviru grupe A poražen od Bayer Leverkusena rezultatom 1:5. U istoj grupi, Ludogorets je remizirao 1:1 protiv Zuricha. U šesnaestinu finala su prošli Bayer Leverkusen i Zurich.

U grupi B, Celtic je izgubio od Salzburga rezultatom 1:2, dok je u istoj grupi RB Leipzig remizirao 1:1 protiv Rosenborga. U nokaut fazu su se plasirali Salzburg i Celtic.

FC Copenhagen je u grupi C poražen od Bordeaux rezultatom 0:1, a Slavia Prag je pobijedila Zenit Petersburg sa 2:0. Dalje su se plasirali Zenit i Slavia.

U grupi D, Dinamo Zagreb je igrao neriješeno 0:0 protiv Anderlechta. U istoj grupi, Trnava je pobijedila Fenerbahče sa 1:0. U šesnaestinu finala su prošli Dinamo i Fener.

U okviru grupe E, Arsenal je kao domaćin pobijedio Qarabag rezultatom 1:0, dok je Sporting bio bolji od Vorskle Poltava sa 3:0. Dalje su prošli Arsenal i Sporting.

U grupi F, Dudelange je igrao bez golova protiv Betisa, a Olympiakos je slavio protiv AC Milana rezultatom 3:1. Dalje su prošli Betis i Olympiakos.

U mečevima koji su se igrali sa početkom od 18:55 sati, Rapid iz Beča je u grupi G savladao Rangerse sa 1:0, dok je u istoj grupi Villarreal bio bolji od Spartak Moskve rezultatom 2:0. U šesnaestinu finala su se plasirali Villarreal i Rapid.

U grupi H, Lazio je kod kuće izgubio od Eintracht Frankfurta rezultatom 1:2. U istoj grupi, Marseille je poražen od Apollona sa 1:3. U naredni krug takmičenja plasman su izborili Eintracht Frankfurt i Lazio.

U okviru grupe I, Bešiktaš je u Istanbulu poražen od Malmoa sa 0:1, dok je u drugom meču ove grupe Genk pobijedio Sarpsborg 08 rezultatom 4:0. Dalje su prošli Genk i Malmo.

U grupi J, Sevilla je pred domaćin navijačima savladala Krasnodar rezultatom 3:0. U istoj grupi, Akhisarspor i Standard Liege su igrali neriješeno 0:0. U šesnaestinu finala su se plasirali Sevilla i Krasnodar.

U grupi K, Dynamo Kyiv je izgubio od Jabloneca rezultatom 0:1. U drugom meču ove grupe Rennes je slavio protiv FC Astane sa 2:0. U šesnaestinu finala su prošli Dynamo Kyiv i Rennes.

U okviru grupe L, MOL Vidi je igrao neriješeno 2:2 protiv Chelseaja, dok je PAOK poražen od BATE-a sa 1:3. Dalje su prošli Chelsea i BATE.