Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

seria a

Milan se rješava bivšeg prvaka svijeta kako bi zadržao Begovića

asmir-begovic

Begović je ubilježio samo dva nastupa za Milan – protiv Fiorentine, kad je u prvom poluvremenu zamijenio ozlijeđenog Donnarummu

Asmir Begović ostat će u Milanu kao drugi golman, nakon što je svojim igrama i pristupom uvjerio čelnike kluba da ga zadrže, pišu italijanski mediji.

Pepe Reina, bivši svjetski i dvostruki evropski prvak sa Španijom, drugi dio sezone proveo je na posudbi u Aston Villi, koja će posudbu pretvoriti u trajni transfer, piše Tuttosport.

Reinin ugovor s Milanom vrijedi do ljeta 2021. godine.

Njegov odlazak Milan je zimus nadomjestio dovođenjem Begovića na posudbu iz Bournemoutha.

Između Reine i Begovića, u Milanu su se odlučili za reprezentativca BiH, kojeg će otkupiti, a istovremeno dopustiti Reini da ostane u Villi.

Begović je ubilježio samo dva nastupa za Milan – protiv Fiorentine, kad je u prvom poluvremenu zamijenio ozlijeđenog Donnarummu, te u idućoj utakmici protiv Genoe prije nego što se ovaj oporavio. U te dvije utakmice primio je tri gola, a Milan je iz njih odnio samo jedan bod, no Begović je očito uvjerio čelnike slavnog kluba da je dobro rješenje za rezervnog golmana.

Podsjećamo, Begović se našao na spisku selektora Dušana Bajević za utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske. Osim njega, Bajević je pozvao još Ibrahima Šehića i Jasmina Burića.