Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A

Milan želi dovesti Dušana Vlahovića?

vlahovic2 (1)

Italijanski mediji tvrde da je Vlahović na vrhu liste želja Milana, jer je napadač Fiorentine ove sezone postigao 15 golova u 29 utakmica Serije A

AC Milan navodno već je ostvario kontakt s agentom srbijanskog fudbalera Dušana Vlahovića sa željom da ga ovog ljeta dovede iz Fiorentine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Rossoneri“ će uskoro objaviti potpisivanje novog jednogodišnjeg ugovora sa Zlatanom Ibrahimovićem, ali klub želi dovesti i novog centarfora koji bi postupno preuzimao glavnu ulogu u napadu.

Italijanski mediji tvrde da je Vlahović na vrhu liste želja Milana, jer je napadač Fiorentine ove sezone postigao 15 golova u 29 utakmica Serije A.

Problem za slavni milanski klub predstavlja činjenica da rukovodstvo “viola“ već radi na tome da Vlahovića uvjeri da ostane na “Artemio Franchiju“.

Također, aktuelni ugovor 21-godišnjaka ističe u junu 2023. godine, pa bi Fiorentina mogla tražiti veliko obeštećenje kako bi ga pustila ovog ljeta.

U Milanu vjeruju da reprezentativac Srbije uz 39-godišnjeg Ibrahimovića može izrasti u vrhunskog napadača.

Vlahović je profesionalnu karijeru počeo u beogradskom Partizanu iz kojeg je 2018. godine prešao u Fiorentinu. Za klub iz Firence odigrao je 76 takmičarskih utakmica i postigao 23 gola. U dresu reprezentacije Srbije nastupio je sedam puta i u dva navrata upisao se u listu strijelaca.