Miličević: Nezahvalno je vaditi se na Parku prinčeva, ali idemo hrabro

9601a292252331d7cdb542460051903d8ebf45c4

Metz će u subotu gostovati na Parku prinčeva. Parižani su apsolutni favoriti, obzirom da je riječ o duelu trenutno (makar bodovno) najboljeg i najlošijeg kluba u ligi. Bez obzira na sve, jedan od najboljih u timu Metza, bh. internacionalac Danijel Miličević nada se pozitivnom ishodu.

– Šteta za Paris i ispadanje iz Lige prvaka. Treći gol u Madridu bio je presudan za njih. Znamo da će sutra nastupiti bez Cavanija i Neymara, ali i da na klupi imaju fantastične igrače. Boriti se s PSG-om na njihovom stadionu nikad nije lako. Učinit ćemo sve da se prikažemo u dobrom svjetlu. Moramo biti pozitivni i vjerovati u opstanak. Otkad sam ovdje odigrali smo dosta kvalitetnih utakmica. Posebna je motivacija igranje na Parku prinčeva. Prošle sezone sam imao priliku nastupiti na Wembleyju i to je najbolji travnjak na kojem sam igrao, rekao je pa se osvrnuo na posljednje rezultate svog kluba.

– Sve je moglo biti bolje da smo na posljednje tri utakmice bolje iskontrolisali posljednjih pet minuta. Puno puta nismo imali sreće. Atmosfera u svlačionici bez obzira na sve je vrlo dobra. Dobro radimo na treninzima, dodao je.