Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milito: Samo Zanetti može nagovoriti Messija da napusti Barcelonu

zanetti messi

Najbolji fudbaler Barcelone Lionel Messi mogao bi jednog dana da pređe u Inter na poziv prijatelja Javiera Zanettija, smatra njihov zemljak i nekadašnji golgeter “crno-plavih” Diego Milito.

Milito ističe da je sadašnji potpredsjednik Intera i nekadašnji saigrač Messija iz reprezentacije Argentine jedina osoba koja može da ga dovede u Milano.

“Teško je u ovom trenutku povjerovati da će Messi da napusti Barcelonu. U fudbalu je sve moguće, snovi ništa ne koštaju i ostvarivi su. Zanetti ima sjajan i prijateljski odnos sa Leom i ako neko može da ga nagovori da napusti Barcelonu, to je Havijer. To bi bilo sjajno”, rekao je Milito za Corriere dello Sport.

Milito, jedan od najzaslužnijih za Interovo historijsko osvajanje “triplete” 2010. godine kada je postigao dva gola u finalu Lige prvaka protiv Bayerna, vjeruje da njegov bivši klub može da se vrati na stare staze slave.

“Interu je potrebna homogenost i efikasnost, siguran sam da će doći vremenom pod vodstvom trenera Stefana Piolija. Već se vidi napredak i mislim da će još više unaprediti igru. Siguran sam da će obezbjediti plasman u Ligu prvaka, a pokazaće svoju snagu i u Torinu protiv Juventusa”, zaključio je Milito.

Kineski vlasnici već duže vrijeme imaju plan o dolasku Messija u Inter, za šta neće žaliti novac, ali pitanje je koliko je petrostruki dobitnik Zlatne lopte raspoložen za selidbu iz Barcelone, naglasivši da je trenutno sretan.

Inter polaže nadu u to što Messi nije produžio ugovor sa Kataloncima, o čemu pregovara sa klubom već duže vrijeme.