Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milošević otkrio: Tražio me je i Galatasaray

deni-milosevic-konyaspor

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Deni Milošević predstavlja pravo osvježenje u turskoj Super ligi. Talentovani vezi igrač koji je dosad igrao za Beveren i Standard ljetos je Belgiju zamijenio Turskom i kako kaže – nije pogriješio. Potpisao je ugovor sa Konyasporom.

“Sve se odvija prema planu. Tu je šest igrača s mog govornog područja i oni mi mnogo pomažu da se što prije naviknem na Tursku. Posebno mi je od pomoći Riad Bajić sa kojim sam i prethodno igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Da je ovo ozbiljna liga potvrđuje podatak da ju trenutno igraju i Samuel Eto'o, Ricardo Queresma, Robin van Persie ili Wesley Sneijder“, rekao je Milošević za belgijski Voetbal, tvrdeći i kako je prelaskom u Turskoj napravio odličan potez.

“Zadovoljan sam transferom jer je Konyaspor idalan klub za moj fudbalski razvoj. Imam vrhunskog trenera, igram na stadionu koji prima 40 hiljada gledalaca protiv klubova poput Besiktasa, Galatasaraya i Fenerbahcea, a uz to igramo i na evropskoj sceni. U Standardu na mene nisu ozbiljno računali i za mene nije bilo dileme, moramo sam otići“, rekao je Milošević, otkrivajući i da je interesovanje za njega u prošlosti pokazivao i Galatasaray, kao i brojni klubovi u Belgiji.