Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Minimalna pobjeda Željezničara nad Zvijezdom

željezničar
FOTO: FK Željezničar/Fena

Osim susreta na Grbavici danas su odigrana još dva meča 11. kola. Sloga je pobijedila Široki Brijeg sa 1:0, dok je susret Posušje – GOŠK završen bez golova

Fudbaleri Željezničara pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Zvijezde 09 sa 1:0, u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je dominirao većim dijelom utakmice, a gol odluke postigao je Nedim Mekić u 57. minuti.

U prvom poluvremenu Željezničar je u potpunosti dominirao i napravio nekoliko dobrih prilika, od kojih je najbolju imao Amoah u 10. minuti kada je pogodio prečku.

I u nastavku je Željezničar prijetio, a u 57. minuti uspio je doći do vodstva. Mekić se oslobodio dva igrača, i sa 20 metara matirao golmana gostiju.

U finišu je Zvijezda krenula nešto ofanzivnije, a veliku priliku za izjednačenje propustila je u 82. minuti, kada je Veličković izašao pred gol ali je golman Muftić bravuroznom intervencijom spasio domaće.

Osim susreta na Grbavici danas su odigrana još dva meča 11. kola. Sloga je pobijedila Široki Brijeg sa 1:0, dok je susret Posušje – GOŠK završen bez golova.

U nedjalju igraju Igman – Sarajevo (13.00) i u derbiju kola Borac – Zrinjski (19.45), dok 11. kolo kolo u ponedjeljak zatvaraju Tuzla City i Velež (14.30).