Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miodrag Ješić nakon poraza od Maribora: Sve je bilo dobro osim rezultata

miodrag jesic antalija

Miodrag Ješić i Krunoslav Jurčić, treneri FK Sarajevo i NK Maribor, koji su večeras odigrali prijateljski meč u Beleku (3:1 za Slovence) složili su se da je utakmica bila dobra i na nivou igre koji nije karakterističan za ovu fazu priprema, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef stručnog štaba bordo tima je rekao da njegova ekipa igrala protiv očigledno kvalitetnog protivnika.

“Maribor svaku grešku zna iskoristiti. Vidjeli ste da smo u prvim minutama dobili gol greškom i nismo ušli kako treba u utakmicu. U prvom i drugom poluvremenu se vidjelo da smo na početku priprema. U ovom pripremnom periodu rezultat nije nebitan, ali nije najbitniji. Možemo biti zadovoljni što se tiče igre, posebno u prvom poluvremenu. Mislim da smo imali više od igre, ali je ekipa Maribora kvalitetan tim koji zna kazniti svaku grešku”, kazao je srbijanski stručnjak nakon utakmice.

On je dodao da je na utakmici sve bilo dobro osim rezultata. Čestitao je Mariboru na pobjedi i istakao kako su dali tri gola iz tri ulaska u šesnaesterac, ali da je i to dokaz kvaliteta.

“U svakom slučaju, treba ispravljati gdje se griješi. Dobili smo dva gola iz prekida što ne smije da se dešava. Imamo još dosta vremena da ispravljamo greške”, rekao je Ješić.

Nekadašnji igrač Partizana je rekao da je zadovoljan fizičkom spremom ekipe u ovom stadiju priprema, ali da će dodatno raditi na tehničko-taktičkom planu i kondicionoj pripremi ekipe.

“Upravo zato igramo po 45 minuta, jer idemo u utakmicu iz punog trenažnog procesa, što neće biti slučaj kada dođe prvenstvo”, izjavio je Ješić.

Priliku u prvom poluvremenu, kada je Sarajevo pokazalo dosta više, dobilo je i nekoliko pridošlica u redovima Sarajeva. Ješić smatra da su se uklopili u tim i da će kroz par utakmica situacija s njima biti još bolja.

Trener Maribora je kazao kako je utakmica bila predinamična za ovaj dio priprema.

“Sarajevo je jače ušlo u utakmicu, dosta motivirano, posebno taj prvi dio prvog poluvremena. Bili su rastrčaniji i opasniji. Mi smo došli s jednom dozom labavosti, jer smo odigrali posljednje četiri utakmice s protivnicima koji nisu bili zahtjevni kao Sarajevo”, rekao je Jurčić.

kruno jurcic antalija

Dodao je da je zadovoljan reakcijom svojih igrača u drugom dijelu prvog poluvremena, kada su utakmicu koliko-toliko uspjeli staviti pod kontrolu.

Maribor je postigao tri gola, a dva nakon prekida, što je djelimično iznenadilo hrvatskog stručnjaka na klupi Maribora.

“Nismo ekipa koja ima super realizaciju, ali se dogode ovakve utakmice kad se iz malog broja šansi zabiju golovi. Zanimljivo, mi smo dali golove iz prekida, a isto tako je Sarajevo imalo najbolje šanse nakon prekida”, rekao je Jurčić.

Istako je da je bio ugodno iznenađen energijom s kojom je Sarajevo ušlo u utakmicu.

“Iako moram reći da u igri Sarajeva postoji doza naivnosti. To je lepršavo, ofanzivno, široko, ali treba skupljati bodove”, rekao je Jurčić.