zvanično potvrđeno

Miralem Pjanić novi je igrač Bešiktaša, objavljena je visina plate koju će primati

pjanic besiktas – teitter

Bila je to i svojevrsna utrka s vremenom jer Bešiktaš je do ponoći morao poslati UEFA-i listu igrača koji će igrati grupnu fazu Lige prvaka

Miralem Pjanić zvanično je postao igrač Bešiktaša, saopštio je turski klub u koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Barcelone.

Posao je završen kasno sinoć. Pjanić je napustio reprezentativni kamp i oko 20 sati se privatnim avionom iz Sarajeva zaputio ka Istanbulu.

Poslije obavljenih ljekarskih pregleda transfer je potvrđen. Bila je to i svojevrsna utrka s vremenom jer Bešiktaš je do ponoći morao poslati UEFA-i listu igrača koji će igrati grupnu fazu Lige prvaka.

Na njoj se našao i bh. reprezentativac koji će u Bešiktašu nositi dres s brojem 15 kojeg je nosio u Metzu, a jedno vrijeme i u Romi.

Pjanić će se vratit u Sarajevo jer reprezentaciju BiH čekaju dva meča. Prvo u subotu prijateljski s Kuvajtom a potom u utorak kvalifikacioni s Kazahstanom.

U saopćenju crno-bijelih navodi se da su postigli dogovor o posudbi Pjanića.

“Klub je s Miralemom Pjanićem postigao dogovor o posudbi. Naš klub će fudbaleru osigurati neto platu od 2.750.000 eura za sezonu 2021-2022”, navodi se u saopćenju.

Klub je na internet stranici također uputio dobrodošlicu bh. veznjaku.

“Izražavamo dobrodošlicu Miralemu Pjaniću, za kojeg vjerujemo da će dati važan doprinos našem klubu, cijeloj fudbalskoj porodici Besiktas i želimo mu mnogo uspjeha”, dodaje se.

Jedan od najuspješnijih bh. fudbalera Pjanić, karijeru je započeo u Metzu, potom igrao za Lyon, Romu, pa Juventus. Prošle godine je prešao u Barcelonu s kojom je potpisao ugovor na četiri godine.