Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

katalonski "sport"

Miralem Pjanić od prve minute na gostovanju Barce u San Sebastianu

pjanic instagram

Na stranici La Lige je potvrđeno da će bh. reprezentativac igrati u dresu sa brojem 16

Miralem Pjanić će početi susret protiv Real Sociedada u startnoj postavi Barcelone, javlja katalonski list Sport.

U susretu prvog kola La Lige Barcelona je razočarala svoje navijače na punom stadionu Camp Nou i remizirala s Rayo Vallecanom rezultatom 0:0, a u finišu meča Sergio Busquets je dobio crveni karton, prenosi Klix.

U drugom kolu Barcelona će gostovati u San Sebastianu kod Real Sociedada, a kapiten Barcelone nema pravo nastupa, te će ga u nedjelju u startnoj postavi zamijeniti Pjanić.

Ukoliko se informacija Sporta pokaže tačnom, Pjanić će tako zaigrati u početnoj postavi Barcelone nakon godinu i po.

Posljednji put Pjanić je od prve minute zaigrao za Barcu 24. februara 2021. godine kada je u duelu protiv Elchea zamijenjen na poluvremenu.

Upravo je od tog meča bivši trener Barcelone Ronald Koeman počeo šikanirati Pjanića, te ga na kraju sezone posudio Bešiktašu.

“Bosanac je postigao ono što niko nije očekivao da će postići; uvjeriti Xavija da ga ostavi u Barci i izboriti mjesto u ekipi. Miralem će sljedeće sezone biti prirodna zamjena za Busquetsa. Motivisan je i vjeruje da može biti koristan”, objavio je prije nekoliko dana katalonski Sport.

Za Pjanića u Barceloni, kako je tada naveo katalonski Sport, počinje novi život, te će on biti nužni “reset” iz Xavijeve ruke.

Na stranici La Lige je potvrđeno da će bh. reprezentativac igrati u dresu sa brojem 16, a ranije je naš veznjak nosio dres sa brojem osam, koji je sada uzeo Pedri.

“Sport” je također objavio kako Pjaniću više neće biti smanjivana plaća, s obzirom da je prema istom izvoru, prošlog ljeta, prije odlaska na posudbu u Bešiktaš pristao na smanjenje plaće od 50 posto.