Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Camp Nou"

Pjanić stavio potpis na ugovor s katalonskim divom: Oduvijek sam sanjao da igram za Barcu (VIDEO)

pjanic

Za novi klub Pjanić bi trebao debitovati sutra u prijateljskoj utakmici koju Barca igra protiv Girone

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić danas je zvanično potpisao ugovor s Barcelonom.

Danas je u prostorijama kluba na “Camp Nou” stadionu upriličeno potpisivanje ugovora kojem su prisustvovali predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu i naš reprezentativac.

Pjanić je izabrao broj ‘8’ na leđima, kojeg je nosio i legendarni Andres Iniesta, a od bh. fudbalera se očekuje da će uskoro početi s timskim treninzima, pošto je dosad radio odvojeno od grupe.

Pjanić je nakon potpisa obišao svlačionicu i teren stadiona “Camp Nou”.

Pjanić u redove španskog giganta dolazi iz Juventusa, sa kojim je četiri puta osvojio naslov prvaka Italije. Po dolasku u Barcelonu Pjanić je rekao da mu se ostvario san i da je došao u “najbolji klub na svijetu”.

– Oduvijek sam maštao da ću jednog dana igrati u Barceloni. Biti dio ovog kluba je nešto nevjerovatno. Zahvalan sam na svemu što mi se desilo u karijeri i životu, a sada sam u najboljem klubu na svijetu – rekao je Pjanić nakon potpisivanja četverogodišnjeg ugovora.

Za novi klub Pjanić bi trebao debitovati sutra u prijateljskoj utakmici koju Barca igra protiv Girone.

Juventus će za transfer od Barcelone naplatiti 65 miliona eura.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Pjanić je još nastupao za Romu, te Lyon i Metz. Za reprezentaciju BiH odigrao je 92 utakmice u kojima je postigao 14 golova.