Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veznjak juventusa

Miralemu Pjaniću postavljeno pitanje na bosanskom jeziku

pjanic-681×454

“Mislim da je Oblak među tri najbolja golmana svijeta. Sigurno će biti teško za nas, ali veoma smo motivisani i pokušat ćemo proći ovu rundu”

Miralem Pjanić će sutra navečer biti ključni igrač u veznom redu Juventusa tokom utakmice osmine finala protiv Atletico Madrida.

Na press-konferenciji Pjanić je govorio o sutrašnjem okršaju na Wanda Metropolitanu uz opasku da se on i saigrači žele vratiti na stadion gdje će se igrati finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

“Atletico je posljednjih sezona pokazao da je ekipa koja pravi razliku. Teško je igrati protiv njih, imaju jake individualce. Sutra je za nas važna utakmica i pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat. Želimo se vratiti ovdje i igrati finale, to je naš cilj i naš san. Počinjemo od sutra sa jednom dobrom utakmicom i pokušat ćemo iskoristiti prednosti”, rekao je bh. reprezentativac.

Slovenački novinar je na bosanskom jeziku postavio Pjaniću o Janu Oblaku. Naš fudbaler je odgovor zatim preveo na italijanski.

“Mislim da je Oblak među tri najbolja golmana svijeta. Sigurno će biti teško za nas, ali veoma smo motivisani i pokušat ćemo proći ovu rundu”.

Pjanićev odgovor pogledajte na 4:15 video priloga.

Kolegama sa Sky Sporta je obećao da će on sutra izvesti slobodan udarac ako bude prilike za to.

“Obzirom da vas često pratim i gledam i vaše prijenost i u studiju je dosta šampiona koji komentarišu poslušat ću vas: ako sutra bude prilike ja ću izvesti slobodnjak”, rekao je bh. reprezentativac.